Eerste Nederlandse digitale kookzender

Nieuws overzicht > Eerste Nederlandse digitale kookzender

Volgend jaar april wordt 24Kitchen gelanceerd, de eerste tv-zender die volledig in het teken staat van koken. 24Kitchen is een crossmediaal platform, dat via een digitaal televisiekanaal, een interactie website en de internet radiozender Food Music Radio uitzendt. Daarnaast wordt het 24Kitchen Magazine geïntroduceerd, worden er kookboeken uitgebracht en komt er een Kids Cookery School, waar kinderen leren met gezonde voeding om te gaan.


De focus van 24Kitchen ligt op het eerlijk zijn over eten. Onderwerpen van programma’s die zullen verschijnen, zijn het bereiden van dagelijkse maaltijden, het aantrekkelijk maken van gezonde voeding en het stimuleren van het eten van verse groentes en fruitsoorten.

Jan Dekker en Rob Baan, initiatiefnemers van 24Kitchen, zijn nog hard op zoek naar vrouwelijk kooktalent. Zij zijn van mening dat er in de culinaire wereld te veel mannen te zien zijn.

Verschillende Nederlandse topchefs ondersteunen het initiatief. Onder andere tv-kok en patissier Rudolph van Veen en SVH Meesterkok Angélique Schmeink zullen meewerken om de kookzender zo groot mogelijk te maken.


Woensdag 16 juni 2010 - Bron: Misset horeca