Thús.

Genieten alsof je Thús bent!

CODE
Restaurant info
Thús.
Moleneind NZ 6
9203 ZP Drachten
nederland

Welkom Thús! De eigenaren zijn Stephanie en Hylke. Zij hebben elkaar leren kennen tijdens het werk bij de Lachende Koe in Drachten. In april 2019 leek het allemaal samen te komen: tegelijk met de geboorte van hun zoontje kwam er een pand beschikbaar aan het Moleneind in ons geliefde Drachten. Tijd om hun roots te leggen: dit is ons thús!

Bij Thús proberen ze in te spelen op de seizoenen en werken met verse ingrediënten. Elke week wisselen zij iets in het verrassingsmenu. Er wordt altijd vers gekookt, en proberen je elke keer opnieuw te verleiden met nieuwe gerechten. Uiteraard houden zij rekening met jouw (dieet)wensen en allergieën en komt onze gastvrouw- of heer dit vooraf met je bespreken, zodat we een menu aansluitend op jouw wensen kunnen creëren. Kortom, je voelt je helemaal Thús! 

Reviews
"Thús." Culinaire topcreaties 010 - 2110090 Moleneind NZ 6, Drachten
4.45 out of 5 stars - 3 votes Zeer goed
9
Eten
9
Service
8.7
Sfeer
9
Gastvrijheid
 • 9

  Marina Jansen

  We waren zondagavond bij Thûs. Het was erg rustig, buiten ons nog één stel. Als er maar zo weinig mensen zijn is het moeilijk te beoordelen hoe het is als het vol zit. Naast de kok was er één dame in de bediening. De ontvangst was hartelijk en we voelden ons welkom. We hadden gekozen voor het 6 gangen menu. Naast een kommetje met gebrande en gezouten amandelen en aardappelchips kregen we 2 amuses, erg lekker. Een schaaltje met brood, wit en meergranen met een botersmeersel, zout en olijfolie. Daarna kwamen de 6 gangen. Koud voorgerecht van kalfstartaar met fijn gesneden stukjes tomaat en wat hele gele minitomaatjes. Heel lekker. Daarna 2 gerechten met snoekbaars en een andere witvis. Twee gerechten met vlees volgden. Eendenborst in plakjes en 2 soorten hertenvlees, waaronder stoofvlees. Alles mooi opgediend in verwarmde schaaltjes en op warme borden met groente garnituur erbij. We hebben witlof, knolselderij, worteltjes, spruitjes, schorseneren en mini maiskolfjes gegeten met een "sausje" in de vorm van mousse. Weet al niet meer welke groente we waarbij hadden. De spruitjes, schorseneren en mini maiskolfjes bij het hertenvlees. Als laaiste het nagerecht, frambozenijs met frambozen, frambozensaus en een krokantje onder het ijs en nog een wit puddinkje waarvan ik niet meer weet hoe het heette. Voortaan gelijk opschrijven als de uitleg gegeven wordt. Bij iedere gang werd verteld wat het was. Je kunt er niet van de kaart eten, wel van te voren aangeven waar je niet van houdt en daar wordt rekening mee gehouden. Het was echt een verrassingsmenu. Attente bediening en na afloop kwam de kok bij de tafel om feedback te vragen. Of dat ook zo is als het vol zit weet ik natuurlijk niet. Jammer dat er die avond zo weinig bezoekers waren. Wij hebben allebei genoten van heerlijk eten en een attente bediening. Reden te meer om terug te komen als het drukker is. Dank jullie wel voor deze, letterlijke, heerlijke avond.
  9
  Eten
  9
  Service
  9
  Sfeer
  9
  Gastvrijheid
  Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
  25 oktober 2021
 • 8.75

  Carolien Piet-Bos

  Het eten was prima, misschien iets meer smaak. Het was druk dus ook wat rumoerig. Maar verder helemaal prima, we komen zeker nog eens.
  9
  Eten
  9
  Service
  8
  Sfeer
  9
  Gastvrijheid
  Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
  20 oktober 2021
 • 9

  Sylvia Ringeling

  een heerlijke avond, prachtige gerechten, prettige bediening. een aanwinst voor Drachten!
  9
  Eten
  9
  Service
  9
  Sfeer
  9
  Gastvrijheid
  Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
  16 oktober 2021